Briga za vaše haljine

Većina žena ima niz haljina i haljina skrivenih negdje u svom ormaru, čak i ako ih ne nose baš često. Većina spašava svoju vjenčanicu, iako je ona možda sačuvana i izvan puta. Drugi imaju haljine s događaja na kojima su prisustvovali, a možda su ponekad bile i djeveruše za prijatelje. Oni koji žive isključivo u trapericama i majicama još uvijek imaju nekoliko u stražnjem dijelu ormara za stvari poput pogreba i razgovora za posao jer znaju da će im s vremena na vrijeme trebati. Bez obzira koliko često nosite ove predmete, morate ih znati brinuti kako bi bili tu kada vam budu ponovno potrebni.

Haljine i haljine često mogu ostati zanemarene jer se ne nose tako često kao ostali predmeti u ormaru i guraju se i zaboravljaju dok ne zatrebaju. To znači da kada netko izvuče haljinu sa stražnje strane ormara, ona ima poseban miris koji vam govori da je doista hibernirala unutar malog prostora s malo ili nimalo ventilacije. Možda ćete morati odnijeti svoje haljine i haljine na kemijsko čišćenje ako je to slučaj. Taj će miris sigurno pokvariti vaš izgled. Ako je vaš ormar lako dostupan i često se prozračuje, možda nećete imati ovaj problem.

Zatim, nikada ne odlažite haljine i haljine dok ih ne očistite. Nekima je potreban poseban odlazak u kemijsku čistionicu kako bi se očistili, a neki to odgađaju za kasnije. Iako se haljina ili haljina mogu činiti čistima oku, još uvijek postoje stvari koje uđu u tkaninu koje će zamrljati ili uzrokovati mirise koje nijedna kemijska čistionica neće moći ukloniti ako se ostave prljave dulje vrijeme. Svi se znoje, a cijelo vrijeme se oslobađaju i druga ulja iz tijela. Bez obzira koliko ste kratko nosili neki predmet, na njemu se nalaze tjelesne tekućine koje će vam uništiti haljinu ili haljinu. Nemojte stavljati nešto u ormar za kasnije čišćenje. Ostavite to dok ne završite, a zatim sakrijte svoje haljine i haljine u dobrom stanju.

Ako se nešto dogodi, uvijek biste trebali odmah popraviti ili popraviti svoje haljine i haljine, baš kao što ih trebate odmah očistiti. Možda mislite da ćete to popraviti kasnije, ili da mala podera ili gumb koji nedostaje nije velika stvar, ali možda nećete misliti da sljedeći put kada ga budete nosili. Kao i kod detalja čišćenja, nemojte odlagati haljine i haljine dok ih ne popravite. U mnogim slučajevima možete izvući svoj predmet očekujući da ćete ga odmah nositi samo da biste otkrili da ste ga zaboravili popraviti i da se ne može nositi. To nije najbolje otkriće kad se žuri.

Možda ćete biti u iskušenju baciti stare haljine i haljine kada čistite svoj ormar, ali to nije uvijek najbolja ideja. Vaša vjenčanica trebala bi ostati s vama sve dok ste još uvijek u braku, i iako se možda ne čini tako, možda će to biti nešto što će vaša kćer htjeti nositi, čak i ako okrene nos na nju kad je mlađa. Starije haljine mogu se porubiti i mijenjati kako bi se pretvorile u modernije haljine, a stvari se s vremena na vrijeme vraćaju u stil. Ako je neka haljina posebna, ne dopustite da vam netko kaže da je se morate riješiti. Odvojite se samo od haljina i haljina koje su zastarjele i nemaju posebnu sentimentalnu vrijednost za njih. To je način da svoj ormar održavate u urednom redu.

 

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .