Kad je dijete spremno za vožnju na triciklu?

Kako vaše dijete raste, kada napuni pune tri godine života biti će spremno voziti tricikl. Naravno nisu sva djeca jednaka stoga se ne treba slijepo držati ove dobne granice. Neka su djeca višlja, neka niža, neka deblja neka mršavija, neka imaju bolje motoričke sposobnosti, neka ne, i tako dalje.

Nemojte ubrzavati njihovo djetinjstvo, vjerujte vidjeti ćete kada će dijete biti spremno naučiti i voziti tricikl. Tricikl pruža puno zabave, igre za koju je potrebna vježba, ali i neke opasnosti.

Na primjer, dijete na triciklu je toliko nisko prizemljeno da ga vozač koji vozi unatrag ne može vidjeti. No vožnja tricikla gotovo je bitan dio odrastanja, stoga čitajte kako da vaše dijete sigurno vozi i uživa.

Evo nekoliko savjeta koji će pomoći da vaše dijete sigurno vozi tricikl:

Neka dijete bude spremno. Nemojte uzimati tricikl dok vaše dijete nije fizički sposobno upravljati njime. Većina djece je spremna oko 3 godine starosti.

Potražite tricikl koji je izgrađen tako da je nizak uz tlo i ima velike kotače. Ova vrsta je sigurnija jer je manje vjerojatno da će se prevrnuti.

Nabavite biciklističku kacigu koja dobro pristaje djetetu i naučite ga da je nosi svaki put. Na naljepnici kacige treba pisati da ispunjava standarde za sigurnost proizvoda. Remen za bradu trebao bi dobro pristajati ispod djetetove brade i ne bi se smjelo puno pomicati preko čela kada je pravilno vezano.

Pobrinite se da vaše dijete nosi zatvorene cipele kako bi zaštitilo svoje prste dok vozi tricikl.

Ne dopustite svom djetetu da se vozi u blizini automobila.

Probudite znatiželju istraživanja svijeta koje okružuje dijete. Baš kao pravi mali vozač, dijete za volanom svog tricikla upoznaje svijet od malena.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .