Kriminalne provjere prošlosti

Provjere kriminalne prošlosti uobičajena su mjera jer ljudi ne žele biti u blizini ili imati posla s kriminalcima iz straha za njihovu sigurnost. Vjerojatno ćete morati proći kriminalističku provjeru ako se prijavljujete za stanovanje ili tražite posao. To je razlog zašto želite imati čist dosije rano, kako ne biste imali takve osobne i profesionalne prepreke. Ako se loše ponašate, to može trajno ostati u vašoj evidenciji i vjerojatno ćete to tada platiti, a zatim nastaviti plaćati do kraja života.

Kada stanodavci ili poslodavci provode provjere kriminalne prošlosti, proći će većinu vaših osobnih podataka kao što su vaša adresa i prijašnje prebivalište, datum rođenja, kazneni dosje, brakovi/razvodi, vlasništvo nad imovinom, sudske evidencije i druge informacije kao što su imate li alias ili ako ste osuđeni kao seksualni prijestupnik. Često će također izvršiti provjeru kreditne sposobnosti. Oni također mogu tražiti od vas da navedete preporuke kao što su rođaci, suradnici i prijatelji koji mogu jamčiti za vaš karakter. To se može učiniti neformalno putem telefona, ali u nekim slučajevima reference će možda morati razgovarati osobno s anketarom. Neka od pitanja su normalna i svakodnevna, poput toga kako su upoznali podnositelja zahtjeva do ozbiljnijih i ponekad bizarnijih pitanja poput je li podnositelj zahtjeva umiješan u komunizam. Ovisi o tome za što se prijavljujete, tako da obično nećete morati brinuti o takvim pitanjima, a ako to učinite, dobro je za smijeh.

Kriminalne provjere obično ne moraju biti tako ozbiljne ako nemate što skrivati, ali vrlo je važno ne davati lažne informacije čak i ako su nenamjerne. Ako bilo koji od vaših podataka ne prođe, to će se loše odraziti na vas i vjerojatno nećete dobiti kuću ili posao za koji se prijavljujete. Također je štetno tijekom kriminalističkih provjera imati lošu kreditnu sposobnost ili čak i bez kreditne sposobnosti, jer očito bi stanodavac ili poslodavac više volio podnositelja zahtjeva s kreditom kojeg bi mogli provjeriti.

Dakle, moral je pridržavati se zakona, razjasniti svoje činjenice i izgraditi dobar kredit. To može izgledati kao smetnja ili gubljenje vremena, a ponekad i jest, ali stavite se u mjesto svog stanodavca ili poslodavca i zapitajte se biste li prihvatili kandidata, a da ne znate ništa o njegovoj povijesti. Vrijedi dodatnog vremena da se bolje zaštitite nego požalite.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .