Izazovi hranjenja bebe

Ako imate bebu u kući, sigurno znate kakve izazove može predstavljati vrijeme hranjenja bebe. Bebe brzo razvijaju posebne okuse za određenu hranu, kao i onu koju ne vole i neizbježno odbijaju jesti. Dođite do njih sa žlicom komercijalno pripremljene govedine i budite spremni na najgore – ili spretnu malu ruku koja žlicu i govedinu šalje na pod, ili veliko ‘fffflrrrrrr’ kao opasku što je uspjelo ući u bebina usta. Međutim, namjeravate osigurati da vaša beba jede hranjiv, dobro uravnotežen obrok. Evo nekoliko savjeta kako da vrijeme hranjenja bebe bude sretno vrijeme koje zadovoljava vaše prehrambene ciljeve.

Otprilike sat vremena prije vremena za hranjenje bebe, smanjite unos pića kao što su mlijeko i sokovi. Ovi napitci služe da se beba nasiti i stoga nisu baš toliko podložni određenim stavkama na jelovniku. Ne morate uskraćivati svoju bebu, samo lagano odsvirajte na kraju obroka. To također pomaže u održavanju okusnih pupoljaka bebe u stanju dobrodošlice.

Skoro svaka beba ima favorite kada je u pitanju hrana. Vaša beba možda voli banane i breskve, ali budite manje sretni zbog umaka od jabuka ili borovnica. Zapamtite, vaš je cilj prehrana, stoga provjerite nutritivnu vrijednost na etiketi. Buduci da je sve manje-više jednako, neka beba jede omiljeno voće. Guranje hrane koja se ne voli bebi može rezultirati vrlo izbirljivim jelom.

Puno beba odbija meso, posebno ono koje dolazi u staklenkama. Ako nuđenje mesa u vrijeme hranjenja djeteta dovodi dijete do suza ili bijesa, postoje drugi načini da se taj protein dovede u prihvatljiv oblik. Na primjer, možete skuhati pileća prsa bez kostiju, izrezati ih na nekoliko porcija i zamrznuti. Kada ste spremni za posluživanje, stavite dio u mlin za dječju hranu, mljevenjem dok ne postane glatko. Beba to neće prepoznati kao isti uvredljivi proizvod iz staklenke. Ista tehnika radi i za povrće. Svježe je definitivno bolje! Uostalom, što biste radije jeli? To je također dobar način da smanjite količinu soli koju vaša beba konzumira. Komercijalna dječja hrana obično sadrži dodanu sol. Naravno, nema garancije da će se bebi ovo više svidjeti, ali svakako vrijedi zdravog pokušaja!

Kao što bi odrasli mogli osvježiti svoje nepce između obroka, s malom šalicom šerbeta, pokušajte zainteresirati bebu tako što ćete svakih nekoliko žlica izmjenjivati hranu na današnjem jelovniku. Žlica piletine, a zatim zalogaj umaka od jabuke, može odgovarati bebinom ukusu. S druge strane, neke bebe prirodno su rođene ‘Nizozemci koji jedu’. Ova djeca žele pojesti svaki zadnji zalogaj jedne hrane prije nego što pređu na sljedeću. Što god radi!

Ponekad hranjenje bebe zahtijeva ‘prekid’ kako bi se postigli željeni rezultati. Ako se beba počne vrpoljiti, odbijajući sve ponude hrane, vjerojatno je vrijeme za pauzu. Uključite glazbu, otpjevajte veselu melodiju ili zaigrajte malu igru, brojeći prste ili nježno stišćući taj slatki mali obraz. Igračke također mogu poslužiti za odvraćanje, uvjeravajući vašeg malog tykea da ga se ne tjera da ide po liniji, žlicu za žlicom. Zahihotajte se i ponudite praznu žlicu za bebin odabir sljedećeg zalogaja.

Mnogo zlonamjerna cijev je dobra za nešto. Crtići su dobar način za preusmjeravanje bebine pažnje, automatski prihvaćajući žlicu dok crtani lik plete čaroliju na bebu. Aha! Još jedan zalogaj postignut.

Korištenje ovih šest savjeta u vrijeme hranjenja bebe zasigurno će rezultirati većom količinom hrane u trbuščiću, a manje na narukvici, visokoj stolici i podu! Nisu li bebe slatke?

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .