Uobičajeni simptomi alergije na pse kod djece

Ako imate djecu, velika je vjerojatnost da će doći trenutak kada će tražiti kućnog ljubimca. Čini se da su psi najpopularniji zahtjev, što je i razumljivo jer ove životinje vašoj obitelji mogu donijeti godine i godine vjernog druženja, ljubavi i radosti. Međutim, morate puno razmisliti o odluci ove veličine jer briga o životinji za cijeli život zahtijeva puno rada i predanosti. Jesu li vaša djeca spremna za takvu vrstu obveze? I još jedna stvar koju trebate uzeti u obzir su alergije. Alergije u djetinjstvu ovih su dana u porastu, stoga je potrebno naučiti o simptomima alergije na pse prije nego što dovedete kućnog ljubimca kući.

Postoji nekoliko različitih simptoma alergije na pse koji se manifestiraju prilično brzo nakon kontakta ili čak u neposrednoj blizini jednog od ovih četveronožnih prijatelja. Ljudi su najvjerojatnije alergični na slinu, perut (ljuske ili ljuskice) ili čak na mokraću pasa. Neki od simptoma alergije na pse na koje treba obratiti pažnju kod svog djeteta uključuju poteškoće s disanjem (što pomalo nalikuje napadu astme), svrbež ili suzenje očiju, kašalj, kihanje ili osip na koži. Ako primijetite bilo koju od ovih reakcija nakon što se vaše dijete igra u blizini pasa, trebali biste odmah posjetiti liječnika ili stručnjaka kako biste potvrdili problem.

Dok razgovarate s liječnikom o simptomima alergije na pse kod vašeg djeteta, možete zatražiti i savjet kako kontrolirati problem. U nekim slučajevima, osobito kada je prisutan samo jedan simptom ili ako su reakcije blage, lijekovi koji se mogu nabaviti bez recepta kao što je Benadryl mogli bi biti dovoljni da zadržite problem pod kontrolom i omogućite vam da i dalje imate kućnog ljubimca. Ali u drugim slučajevima, simptomi alergije na pse mogu biti toliko jaki da neće biti moguće imati kućnog ljubimca. U tom slučaju važno je razgovarati s djetetom i objasniti mu što se događa. Ako je moguće, možda biste željeli ponuditi alternativni izbor kućnih ljubimaca, kao što su tropska riba, gušter, kornjača, hrčak ili papiga. Vaš bi mladi mogao biti uznemiren neko vrijeme, ali će vjerojatno doći u pravo vrijeme.

Očito, važno je potražiti simptome alergije na pse prije nego što u svoj dom dovedete umiljato štene. To možete isprobati tako da polagano upoznajete svoje dijete s prijateljskim psima u susjedstvu (uz dopuštenje, naravno) ili u kući prijatelja ili rođaka da vidite postoji li alergijska reakcija ili bilo koja druga vrsta nelagode.

Djeca nikada ne zaboravljaju svog prvog ljubimca, svog prvog pravog najboljeg prijatelja. Samo se pobrinite da vaš pseći pratilac bude nezaboravan iz pravih razloga. Sada kada možete uočiti simptome alergije na pse kod djece, nadamo se da ćete moći donijeti informiraniju odluku o dovođenju životinje u svoj dom.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .