Umjetnost nošenja beba

Mnoge mame sanjaju o trenutku kada njihova beba dođe na svijet. U mislima imaju scenarij liječnika koji im stavlja bebu na prsa kako bi mogli gledati jedno u drugo i povezati se. To se događa, ali ne uvijek. Neke se mame ne vežu na prvi pogled, a neke bebe imaju problema zbog kojih provode neko vrijeme u NICU-u daleko od roditelja nekoliko sati, dana ili čak mjeseci. Ako se niste odmah povezali, ne brinite – hoćete. Nošenje bebe jedan je od načina na koji možete ostati blizu svoje bebe i povezati se s njom ako smatrate da se to nije dogodilo odmah, ili čak i ako jest. To je sjajan način da sve bebe budu blizu roditelja bez obzira na sve.

Nošenje bebe približava bebu koži i mirisu njihovih roditelja. To će pomoći povezivanju, a također će potaknuti bebu da jede više ako doji. Jedina sigurnost koju beba odmah zna su mirisi i zvukovi koje pamti iz maternice. To uključuje miris mame i topli osjećaj kože na koži. Beba poznaje mamu po mirisu majčinog mlijeka kao i po mirisu njezine kože. Beba će htjeti biti blizu kako bi se osjećala sigurno, a nošenje bebe izvrstan je način da se to postigne.

Prijevremeno rođene bebe će dobro reagirati na nošenje bebe. To se može učiniti u NICU, čak i kada beba ima pričvršćene razne cijevi i žice. Roditelji mogu raditi ono što se zove Klokanska njega. Ovo je postavljanje bebe s pelenama uz gola prsa mame ili tate. Studije su pokazale da im to pomaže da napreduju ne samo zbog bliskosti s mamom i tatom, već i zato što mogu čuti otkucaje srca, što ih umiruje jer je to poznati zvuk maternice. To se može učiniti kod kuće nakon što beba napusti NICU ili za donošene bebe kao ritual povezivanja.

Slings za bebe sjajan su način za učenje nošenja beba. To može držati bebu blizu, a istovremeno dopustiti mami ili tati da rade stvari koje trebaju. Možete sjediti u stolici s bebom, ali nemaju svi vremena za to satima svaki dan. U slingu beba je blizu vas i vaša toplina i miris, ali vaše ruke mogu biti slobodne za sve što morate učiniti. Dječje remenke su svestrane i mogu se nositi na mnogo načina ovisno o dobi vaše bebe. Pogledajte upute za nošenje beba koje dolaze s remenom. Neki dolaze s DVD-om koji vam pokazuje što trebate učiniti.

Nošenje beba može se izvesti na mnogo načina. Ako je to nešto što želite učiniti, razgovarajte sa svojim pedijatrom o sigurnim načinima da bebu držite blizu sebe. To se može učiniti kao dio roditeljstva privrženosti ili samostalno ako ne smatrate da su svi aspekti roditeljstva vezanosti za vas. Ne zaboravite držati bebu blizu, ali i čuvati bebu. Ako vaš stil držanja bebe u blizini znači da se svaki dan držite u stolici, svakako nastavite s tim. Vaše dijete će rasti sigurno i sigurno ako zna da ćete uvijek biti uz njega. Ta lekcija počinje od prvog dana.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .