Kako pomoći lokalnom skloništu za pretučene žene

Vjerojatno u vašoj zajednici postoji sklonište za pretučene žene, samo ne znate gdje se nalazi. Za to postoji jako dobar razlog i zašto je tako gotovo svugdje u zemlji. Kada žene moraju napustiti lošu situaciju – obično nasilnog muža ili dečka – boje se da će ih ta osoba slijediti. Zato je lokacija takvog skloništa dobro čuvana tajna. Ako želite pomoći, napravili ste odličan izbor u dobrotvorne svrhe. Možda nikada nećete vidjeti sklonište, ali možete pomoći ako želite. To je sjajna stvar za raditi oko praznika, ali to bi trebalo biti nešto što ljudi rade tijekom cijele godine.

Kada žena napusti svoj dom kako bi otišla u sklonište za zlostavljane žene, rijetko ima puno sa sobom. Uglavnom se dižu i odlaze bez vremena da išta spakiraju. Ponekad može biti previše opasno spakirati bilo što pa moraju ponijeti sve što mogu stati u torbicu ili su možda prije toga prokrijumčarili iz kuće. Ako imaju djecu, rijetko imaju vremena uzeti nešto i za njih. Zamislite da živite bez ičega što vam je potrebno, a možete zamisliti koliko pomoći ovim ženama i obiteljima treba.

Darovi i donacije za sklonište za pretučene žene mogu biti novčani dar ako želite. Ovo je uvijek od pomoći i može osigurati da te žene i djeca dobiju upravo ono što im treba. Možda ne želite davati novac ili možda imate puno dodatnih stvari koje vam više nisu potrebne i mislite da bi sklonište za pretučene žene moglo koristiti te predmete. Uglavnom ste u pravu. Vaša stara odjeća (i vaša dječja odjeća), cipele, deke, ručnici, rublje za pranje, neotvorena kozmetika i toaletni pribor, kaputi, čizme, knjige i drugi predmeti uvijek će biti cijenjeni.

Ako želite imati prikupljač sredstava, uvijek možete tražiti gotovinu, ali također možete zamoliti ljude da donesu sve predmete koje imaju koje bi htjeli donirati. Ako to želite učiniti, možda bi bilo pametno saznati što vaše lokalno sklonište za zlostavljane žene najviše treba i kroz što brže prolaze. Na taj način možete dobiti ono što im treba, a manje ono što ne trebaju. Nemojte zaboraviti zatražiti igračke za djecu, jer je to jedna stvar koja će im donijeti malo sreće kada su njihovi mali životi u tolikim preokretima.

Problem s prikupljanjem sredstava za vaše lokalno sklonište za pretučene žene je u tome što ćete teško pronaći kako ih kontaktirati. Možda ćete to morati učiniti u krug i budite spremni razgovarati s nekim kao srednja osoba bez izravnog kontakta sa skloništem za zlostavljane žene. Oni mogu uzeti vaše donacije i pobrinuti se da idu tamo gdje jesu bez ugrožavanja privatnosti skloništa i onih kojima je to potrebno kako bi ostali sigurni.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .