CSI emisije

CSI je inovativna kriminalistička drama u kojoj likovi koriste vrhunske forenzičke alate kako bi ispitali dokaze koji pomažu u rješavanju slučajeva. CSI emisije imaju drugačiji pristup uobičajenim i popularnijim ‘whodunnit’ policajcima i umjesto toga istražuju kut ‘howdunit’ u istrazi. To je zapravo jedna od najgledanijih emisija na svijetu. U produkciji televizije Jerry Bruckheimer u suradnji s CBS Productions, CSI emisije su bile žestoko kritizirane zbog svojih grafičkih prikaza nasilja i seksualnog sadržaja.

Koncept i razvoj CSI Showa datira iz 1990-ih, a cijela ideja o forenzičkom timu posuđena je s Discovery Channela koji je pokazao detektivima koji koriste DNK za rješavanje hladnih slučajeva. S vremenom su se za ideju zainteresirali rukovoditelji ABC-a, NBC-a i Foxa i odlučili je prenijeti na razvoj u seriju. Možda ćete biti iznenađeni kada znate da je glavno mjesto snimanja serije Santa Clarita u Kaliforniji, a samo druge fotografije snimaju se na ulicama Las Vegasa. Zbog svestranosti i sličnosti između Santa Clarite i Las Vegasa, tamo se odvijaju mnoge scene na otvorenom.

Emisija je povremeno koristila tehnologiju i gadgete koja još nije izumljena, uspoređujući se s serijama kao što su ‘Dosjei X i ‘Quincy’ kao dio žanra znanstvene fantastike. Međutim, CSI Shows stoje zbog svojih neobičnih kutova kamere i udarnih tehnika montaže. Ostale značajke koje se jasno ističu su grafički prikazi putanje metaka, uzoraka prskanja krvi i oštećenja organa. Tehnika snimanja ekstremnih krupnih planova s objašnjavajućim komentarom lika iz CSI-ja čak se počela nazivati ‘CSI Shot’. Kriminalističke rekonstrukcije i metode izvlačenja dokaza također su izvanredne značajke ove kriminalističke dramske serije.

Glavni skup likova uključuje CSI level 2 dr. Raymonda Langstona kojeg glumi Laurence Fishburne koji dolazi u kontakt s CSI timom tijekom istrage ubojstva. Nekad liječnik, koristi svoje iskustvo u laboratoriju zločina u Las Vegasu za rješavanje ubojstava. Zapovjednica CSI jedinice za noćnu smjenu u Las Vegasu je CSI razine 3 Catherine Willows koja donosi puno svog osobnog života u sliku. Još jedan značajan lik je Trace Technician David Hodges koji unosi komično olakšanje na mjesta zločina. Također se napominje da Hodges ima neobičan njuh koji dobro dođe. Sada u svojoj desetoj sezoni, CSI Shows nastavljaju osvajati svoje gledatelje.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .